סושי ללא גלוטן

איך יודעים בוודאות איזה סושי ללא גלוטן?
לרוב המרכיבי הבסיסים של סושי – דגים טריים, אצות, אורז ועשבי תיבול – נטולי גלוטן. עם זאת, אנשים שלהם אי-סבילות קשה לחלבון החיטה עשויים לרצות לדעת בוודאות איזה סושי ללא גלוטן ביכולתם להזמין בלב שקט. לכן כדאי לתת את הדעת שלעיתים יש בכל זאת תוספות המכילות גלוטן. בנוסף, אפשר שמרכיבים שאמורים להיות ללא גלוטן, באו במגע עם גלוטן, למשל עם קמח, במטבח המסעדה.

אז ראשית, אם אתם בטוחים שברול הסושי המועדף עליכם אין רכיבים המכילים גלוטן, מוטב להזמין את המנה המוכרת מהמקום הקבוע – זו בעצם הדרך הטובה ביותר לנהוג. אבל בעבור מי שמעוניין בגיוון ומהסס, הנה כמה עצות מועילות לאיתור וודאי של סושי ללא גלוטן.

באורז
אורז הוא דגן, זה נכון, אך לא קשור לשעורה, שיפון או חיטה, כך שבדרך כלל המרכיבי העיקרי הזה לא פוגע בביטחונכם שהסושי ללא גלוטן. אבל חשוב לדעת היכן האורז שלכם “טייל”, ולסמוך על המסעדה שמציעה אופציה ללא גלוטן שלא אחסנה את האורז לצד קמחים או מוצרי גלוטן – ואפשר גם להתעקש ולשאול בדקדקנות.

אם אתם מכינים סושי בבית, קראו את התווית שעל אריזת האורז כדי לוודא שמצוין במפורש שהאורז ללא גלוטן. כל אורז שמסומן “ללא גלוטן” אסור שיכיל יותר מ-20 למיליון חלקיקי גלוטן, כך על פי מנהל המזון והתרופות האמריקני.

בתחליפי בשר
תחליפי בשר אמנם לרוב לא מוצאים את עצמם לתוך סושי, אבל יש מקומות, בעיקר בחו”ל, שבהם מציעים רול עם חיקוי לבשר סרטן, ומדובר במאכל מעובד שיש בו גלוטן. כמו בתחליף הבשר המכונה סייטן, שהוא חלבון מחיטה, גם כאן המוצר מכיל את האלרגן וחובה להתרחק ממנו אם אתם רגישים.

במרכיבים אחרים
אם אתם ממש בסכנה מגלוטן, מומלץ להיזהר גם מהמטבלים, ובעיקר מרוטב הסויה שאכן מכיל גלוטן. אבל יש גם סוגים שלא. גם לתבלינים או לרכיבי טעם מסוימים עלולים להוסיף מעט גלוטן. לכן שוב, הדגישו שאתם רגישים וחייבים רק סושי ללא גלוטן ובקשו מהשף לתת את מילתו על כך.

זכרו שגלוטן יכול להיצמד לסושי ללא גלוטן אם המשטח מזוהם. לדוגמה, אם שף שופך חופן אטריות ראמן חיטה למים רותחים, ואז נגע בקרש החיתוך ובדגים של הסושי שלכם, המנה עלולה להיות נגועה בגלוטן. זו הסיבה שחשוב מאוד ליידע את כל מי שמכין את האוכל שלכם על צרכי התזונה המסוימים הללו, ועל החובה לקבל מהם מוצר נטול גלוטן. הם יצטרכו להחליף כפפות ולחטא את כל משטחי הבישול לפני הטיפול במזון בעבורכם.

מובטח לכם שבמסעדות הרציניות והוותיקות, ולא בכל מני סושיות קטנות שנפתחות כמו פטריות אחרי הגשם, יעשו זאת ותזכו לקבל מהם מנת סושי ללא גלוטן שרק תשביע את רעבונכם ולא תפגע, חלילה, בבריאותם. בתיאבון!

 
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support